Đuzepe Konte
EPA
Đuzepe Konte

EPA

Đuzepe Konte, Foto: EPA

Uvreda za vladu 

Italijanski premijer Đuzepe Konte nazvao je izuzetno uvredljivim aludiranje na to da je Rusija navodno postavljala uslove za pružanje pomoći Italijanima u borbi protiv virusa korona.

Konte je istakao da ne postoji politička pozadina u onome što se trenutno događa.

„Putin i ja smo obavili dugačak telefonski razgovor. Želim da istaknem da ruski predsednik nikada nije želeo da iskoristi situaciju u Italiji za vršenje pritiska dok je iskazivao solidarnost sa italijanskim narodom. Rusija to nikada nije tražila, niti je ikad na tako nešto pomislila“, zaključio je italijanski premijer.

Đuzepe Konte

EPA

Đuzepe Konte, Foto: EPA

Gest solidarnosti 

Istovremeno, italijanski ministar inostranih poslova Luiđi di Majo istakao je da je Moskva pokazala gest pomoći i solidarnosti.

Ranije je ambasador Rusije u Italiji Sergej Razov izjavio da ruski vojnici u Bergamu rade u „samom paklu“ zajedno sa italijanskim kolegama, i istovremeno je ocenio njihov rad kao herojstvo.

Podsetimo, 15 aviona Il-76 ruskih vazduhoplovnih snaga sa vojnim specijalcima i opremom za pomoć u borbi protiv pandemije virusa korona stiglo je u Italiju između 22. i 25. marta, kako bi pružili pomoć u borbi protiv Kovida-19.

Širom sveta od novog korona virusa obolelo je više od 1,5 miliona osoba, preminulo je više od 88.000, a ozdravilo je oko 330.000 ljudi, prenosi sajt vorldometers.

Komentari (1)

Nes

09.04.2020 21:03

Pa I da postoji ,Pa sta Oni su pruzili pomoc , a EU nije , to su cinjenice. EU je proslost I propala tvorevina , politicara koji su se bogatili na racun svojih poreznika , a od njihove politike narod umire , dobija otkaze s posla I na kraju nece imati nista. A ovi koji su ih toboze vodili nabiju se u svoje vile , trose novac I zlato koje drze u svojim bankama. To je EU .