Protesti u Madridu
Printscreen
Protesti u Madridu

Printscreen

Protesti u Madridu, Foto: Printscreen

Pilar Martin, 58-godišnja domaćica iz severoistočnog grada Zaragoze, rekla je da je došla u Madrid na protest zato što veruje da vlade širom sveta preteruju u broju zaraza kako bi smanjile slobodu ljudi.

Brojni učesnici protesta kazali su i da im je sporno jer je dokumentarac "Plandemic" uklonjen s nekoliko platformi društvenih medija, uključujući YouTube i Facebook, jer je otkriveno da postoje lažne tvrdnje, poput toga da nošenje maski može naneti štetu ili da je vakcina ubila milione ljudi.

Mnogi demonstranti nisu nosili masku iako je to zakonom predviđeno javno u celoj Španiji, gde je došlo do porasta novih infekcija otkako je 21. juna ukinut karantin.

Nošenje maski nametnuto je početkom maja kao zahtev za one koji koriste javni prevoz, a kasnije je prošireno u celoj zemlji u kojoj je virus ubio gotovo 29.000 ljudi.

Protesti u Madridu organizovani su dva dana nakon što je vlada najavila nova ograničenja za suzbijanje širenja koronavirusa, uključujući zatvaranje diskoteka i zabranu pušenja u javnim prostorima kada nije moguće držati distancu barem dva metra.

PROČITAJTE JOŠ: