Prodavnica
AP Photo/Anjum Naveed
Prodavnica

AP Photo/Anjum Naveed

Prodavnica, Foto: AP Photo/Anjum Naveed

Douning Strit je moran da upozori policajce zbog “surovih” taktika tokom izolacije nakon što su službenici priznali da u supermarketima pokušaju da uhvate kupce kako kupuju „nebitne“ stvari.

Policijske snage širom Britanije optužene su da su bile prekomerno sprovodile zakon tokom vikenda, pošto su pretili da će proveravati šta ljudi kupuju.

Upozorenje je stiglo i iz Douning Strita, sedišta vlade, odakle su danas upozorili policiju da će „ako je prodavnica otvorena prodati sve što ima na zalihama“, dok je ministar unutrašnjih poslova Priti Patel pozvao službenike da ne budu „grubi“ tokom epidemije koronavirusa.

Službenici policije u Kembridžu danas su se pohvalili kako su policajci posetili lokalni supermarket kako bi prisluškivali kupce i otkrili šta kupuju.

Prodavnica

Alo!/ Dejan Briza

Prodavnica, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Tvit je međutim izazvao ogorčenje kod korisnika društvenih medija.

U međuvremenu, viralni video snimak pokazao je da policajku iz Južnog Jorkšira kako se dere na porodicu na njihovom pragu jer su puštali svoju decu da se igraju na prednjem travnjaku.

Služba se kasnije izvinila zbog toga, a incident je nazvala „dobronamernim, ali je bilo nesporazuma “, nakon što je službenica mladoj porodici rekla: „Ne želite da vaša deca dobiju virus, on se ne zaustavlja ispred vaše kapije. “

Tvit

Twitter printscreen

Tvit, Foto: Twitter printscreen

Autoputevi, kojima obično milioni turista hrle ka primorskim odmaralištima, jutros su bili napušteni jer su policajci upozorili da će postaviti blokade puta kako bi presretali vozače zbog toga što nisu kod kuće.

Šefovi policije juče su pozvali na uvođenje zakona koji će zabraniti Britancima da voze i čamce, kao i da mogu da vežbaju samo jednom dnevno uoči uskršnjegvikenda.