Princeza Dajana
AP
Princeza Dajana

AP

Princeza Dajana, Foto: AP

Trgovac umetninama i dugogodišnji ljubavnik princeze Dajane Oliver Hoare (73) preminuo je nakon višegodišnje borbe sa teškom bolešću. Hoare je preminuo u svom domu u Francuskoj, od brojnih metastaza. Markantni Hoare, inače dugogodišnji prijatelj princa Čarlsa bio je Dajanina opsesija i velika ljubav. 

Kako se spekuliše, Dajana i Oliver su otpočeli aferu 90-ih godina prošlog veka i njihova veza bila je veoma strasna i burna. Dajana je imala običaj da Olivera "prokrijumčari" u palatu u prtljažniku svog automobila, a jednom je obezbeđenje navodno pronašlo Olivera polugolog kako se krije iza jednog drveta na imanju nakon što se oglasio protivpožarni alarm u palati.

Oliver Hoare

Youtube printscreen

Oliver Hoare, Foto: Youtube printscreen

Dajana se poverila jednoj svojoj prijateljici da joj je životni san da ona i Hoare pobegnu od svega i odu da žive u Italiji i uživaju.

Međutim, Hoare nije želeo da napusti svoju suprugu sa kojom je imao troje dece. Nakon što je pokušao da okonča svoju aferu sa Dajanom, 1994. godine, ona je počela da ga proganja. Njegova supruga je pozvala policiju jer im je danonoćno zvonio telefon i tada se otkrilo da je više od 300 poziva stiglo upravo iz Dajaninog doma. Nakon toga policija je saopštila da je istraga prekinuta na zahtev gospodina Hoarea.