Mito Korupcija Novac Pare Dolari u koverti Koverta sa novcem
Shutterstock
Mito Korupcija Novac Pare Dolari u koverti Koverta sa novcem

Shutterstock

Mito Korupcija Novac Pare Dolari u koverti Koverta sa novcem, Foto: Shutterstock

Kriminalci su nezakonito došli do više od dva miliona evra, koji nisu isplaćeni radnicima, a francuske vlasti su do sada uspele da obustave dalje nelegalne isplate u ukupnoj vrednosti šest miliona evra, dok su pronađena sredstva u vrednosti 421,000 evra, koja su već isplaćena nepostojećim radnicima, izveštava AP.

Parisko tužilaštvo zbog toga na nacionalnom nivou vodi istragu o prevari i pranju novca, ali nije preciziralo o kojim organizovanim kriminalnim grupama se radi, a predmet te istrage je i moguća međunarodna dimenzija radnji počinjenih sa ciljem prevare, navodi agencija.

Istragu su prva pokrenula tužilaštva u Tuluzu i Limožu, i to zbog neobično velikog broja sličnih zahteva kojima su se neke kompanije navodno prijavile za sredstva iz državnog fonda za privremeno nezaposlene. Međutim, potom je utvrđeno da su u tu svrhu korisćeni registracioni brojevi firmi koje se za takvu pomoć uopšte nisu prijavljivale, kao i da je, umesto radnicima koji su trenutno bez posla, novac prosleđivan na stotine bankovnih računa u Francuskoj.

Pročitajte još: