Libija
Youtube/Printscreen
Libija

Youtube/Printscreen

Libija, Foto: Youtube/Printscreen

Turska novinska agencija "Anadolija" pre nekoliko trenutaka objavila je da su snage Vlade nacionalnog sporazuma (GNA) pokrenule kontranapad protiv Libijske nacionalne armije (LNA) u Južnom Tripoliju.

Prema agenciji i u izjavi koju je citirala GNA, njene snage pokrenule su kontranapad u pravcu Ramlaha u pokušaju da povrate područja koja su nedavno izgubili od LNA.

Bitka za Tripoli

Liveuamap

Bitka za Tripoli, Foto: Liveuamap

Ovaj poslednji kontranapad usledio je nakon što je portparol Libijske nacionalne armije (LNA), general-major Ahmed Al-Mismari objavio da se LNA nalazi samo 300 metara od glavnih četvrti Tripolija.

Izjave Al-Mismarija u intervjuu za "RT Arabic" u petak. "Libijska vojska napreduje u više pravaca prema Tripoliju i postigla je velike uspehe."

Tripoli

screenshoot/Twitter

Tripoli, Foto: screenshoot/Twitter

Portparol LNA je objasnio da nijedna strana ne može poreći napredak koji Libijska nacionalna armija postiže na terenu i velike uspehe koje postiže u svojim operacijama. On je potom nastavio:

- Ostvarili smo velike uspehe u poslednjim satima, nakon što smo usvojili strategiju za iscrpljivanje milicija pre ulaska u poslednju fazu bitke za Tripoli, a naoružane snage su se značajno povukle u Tripoli.

Libija

Youtube/Printscreen

Libija, Foto: Youtube/Printscreen

- Bitka će se završiti samo u srcu Tripolija, a svi Libijci podržavaju LNA protiv terorističkih milicija - nastavio je Al Mismari.

On je dodao da je "Libijska nacionalna armija preuzela kontrolu nad strateškim oblastima na aerodromskom putu u Tripoliju", napominjući da su neprijateljske snage pretrpele velike gubitke.