Boris Džonson
AP Photo/Craig Ruttle
Boris Džonson

AP Photo/Craig Ruttle

Boris Džonson, Foto: AP Photo/Craig Ruttle

Premijer Velike Britanije Boris Džonson nije bio priključen na respirator, kako je objavila agencija RIA Novosti.

"Prema savetu svog lekara, premijer je večeras primljen u bolnicu ", saopštio je prethodno Dauning strit.

"Ovo je korak predostrožnosti, kad premijer i dalje ima trajne simptome koronavirusa 10 dana nakon pozitivnog testa na viruse", naveli su iz Džonsonove kancelarije.

Džonson je 27. marta saopštio da je pozitivno testiran.

Otišao je u izolaciju u stanu u Daunig stritu i u petak je rečeno da je još tamo i ima visoku temperaturu.

Kako pišu ostrvski mediji, Boris Džonson je odveden u bolnicu jer je već 10 dana imao jake simprome oboljevanja od koronavirusa.

Dauning strit izdao je saopštenje da se radi o čisto preventivnoj meri, međutim nezvanične informacije u Londonu već danima govore da mu se stanje pogoršalo poslednjih dana, piše "Gardijan".

- Na savet lekara premijer je prevezen u bolnicu na ispitivanja. Ovo je mera opreza - rekla je portparolka premijera.

Kako je rečeno, u bolnici će ostati "onoliko koliko to bude potrebno".

Za sada će Džonson najverovatnije ostati na funkciji šefa Vlade, ali ukoliko mu se stanje pogorša njegova zamena je već spremna.

Uprkos komplikacijama koje je Boris Johnson doživio nakon otkrivanja pozitivnosti na virus SARS-CoV-2, oboljenje u njegovom slučaju nije ‘uznapredovalo’ do faze gde je bilo potrebno priključenje na uređaj za mehaničku ventilaciju (“respirator”), te tvrdnja da je on bio priključen na “respirator” nije tačna.

Gornji tekst nastao je kao posledica korekcija originalnog teksta nakon što je raskinkavanja.ba skrenulo pažnju Alo! da se radi o širenju dezinformacija. 

Komentari (1)

dzudza basadzija

06.04.2020 12:01

"Umro je Kralj!Ziveo Kralj"!Je uzvik,za koji mislim da je potekao iz Engleske?Negde je neko,vec izbacio naslov...."Spreman je zamenik za Dzonsona"....Ja,licno,zelim i njemu kao i njegovoj devojci...Brzo ozdravljenje.A svim ostalima,koje nisam pomenuo,bez razlike,takodje.Neka ih sreca prati i neka je Bog na pomoci.Opste je poznato,otpisani,zive duze...Borise,do nekle i nase gore listu...Drzi se!Nadam se da si sada shvatio,da se ovo ne sali?Jer si se na pocetku salio...