Premijer: Ovo je pokušaj vojnog udara

Alo.rs/Sputnjik/V.Đ. | vesti 2021-02-25 10:38:50 2021-02-25 10:38:50

Generalštab vojske Jermenije zatražio je ostavku premijera Nikole Pašinjana. Predsednik jermenske Vlade je ovo nazvao pokušajem vojnog udara.

printskrin youtube

„Premijer i Vlada Jermenije nisu u stanju da donose adekvatne odluke u ovoj kriznoj i sudbonosnoj za jermenski narod situaciji. U vezi sa nastalom situacijom Oružane snage Jermenije zahtevaju ostavku premijera i Vlade Jermenije, istovremeno upozoravaju na uzdržanost od primene sile protiv naroda, čija deca su poginula, braneći otadžbinu i Karabah“, navodi se u saopštenju Generalštaba Oružanih snaga Jermenije.

Premijer Jermenije je na svojoj stranici na fejsbuku nazvao saopštenje vojske pokušajem vojnog udara i pozvao svoje pristalice da izađu na Trg republike.

Գլխավոր շտաբի հայտարարությունը համարում եմ ռազմական հեղաշրջման փորձ: Մեր բոլոր կողմնակիցներին հենց հիմա հրավիրում եմ Հանրապետության Հրապարակ: Առաջիկայում հանրությանը կդիմեմ ուղիղ եթերում: Posted by Nikol Pashinyan / Նիկոլ Փաշինյան on Четвртак, 25. фебруар 2021.

„Uskoro ću se obratiti javnosti“, napisao je Pašinjan.

Dan ranije je predsednik Jermenije Armen Sarkisjan na predlog Pašinjana smenio prvog zamenika načelnika Generalštaba Tirana Hačatrjana, koji je prema pisanju medija, ismejao reči šefa vlade o raketnim sistemima „Iskander“.

Popularnost Pašinjana naglo je opala nakon potpisivanja primirja o Nagorno-Karabahu sa Azerbejdžanom u jesen prošle godine. Jerevan se, u skladu sa sporazumom, morao odreći Kelbadžarskog, Lačinskog i Agdamskog regiona. Nakon toga, u jermenskoj prestonici su počeli protesti.

Pročitajte:

Expand player
Pogledajte više