Vladimir Putin
EPA
Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

On je naglasio da Azerbejdžan više puta obraćao Moskvi sa molbom da utiče na Jermeniju koja „100 odsto“ zavisi od Rusije.

„Rusija, kao naš sused i zemlja koja ima zajedničku istoriju i sa Azerbejdžanom i sa Jermenijom, naravno, igra posebnu ulogu. Ona se zasniva i na istoriji i na saradnji naših naroda, kao i na težini i ulozi Rusije u svetu i, svakako, u našem regionu“, naglasio je predsednik.

Pročitajte još:

Komentari (3)

Vićentije

11.10.2020 17:12

Nije Jermeniju Putin spasao od Azerbejdžana nego od Turske. Da su Turci napali Jermeniju, Rusi bi morali da uđu u rat. Onda bi sravnili Azerbejdžan a Tursku bi morao da brani NATO. Ako NATO ne bi reagovao, od Turske ne bi mnogo ostalo.

CARDAK

11.10.2020 20:50

@Vićentije - Rusija po PRAVOSLAVLJU i ZAJEDNICKOM UGOVORU O POMOCI CE UVEK SACUVATI JERMENIJU.Turska ce KAKO TAKO ISKUSITI PACKE OD RUSIJE JER GRADE ATOMSKU CENTRALU (rusi im grade ali i uranium za AB.j bice RUSKI. TURCI pazite dobro sta radite jer sva oprema tipa S (300 i 400 9 je SAMOUNISTIVA NA DALJINU !

Bungi

12.10.2020 12:08

Puno je se ture diglo i ufuralo.Ako ne bude pazilo šta radi popasće i ono i tata iz turske debele ruske batine.Bolje im je da se što prije spuste na zemlju.Tako je i Gruzija majmunisala pa je dobila to što je snašlo.