Morbidna mafija
Youtube/Printscreen
Morbidna mafija

Youtube/Printscreen

Morbidna mafija, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Oni su već zaposeli svoju teritoriju u najvećim gradovima

* Ima ih najviše u Stokholmu i Geteburgu

* Policija je potvrdila njihovo prisustvo u univerzitetskom gradu Upsali

Zašto se zovu "crna sekira"

"Crnu sekiru" nazivaju kultom smrti, njihov osnovni posao je trgovina drogom i trgovina ljudima, a oni su notorni za ubistva, otmice i upotrebu vudu magije kao instrumenta ucene.

Pročitajte još:

- Oni drže žene kao taoce i plaše ih verovanjem da će završiti loše zbog vudu magije ako napuste posao prostitucije. Prodaju i kokain i heroin - upozorio je portparol policije u Upsali Jale Poljarevius.

Početkom septembra, mladić sa 70 kapsula heroina i kokaina uhapšen je na aerodromu u Stokholmu. Priznao je da je za ovu bandu obavio kurirski posao jer su ubili njegovog oca u Nigeriji i pretili da će ubiti i njegovu majku.

- Oni koriste pretnje, ali takođe znamo da ubijaju ljude, mada za sada nemamo naznaka da su to činili u Švedskoj. Ali znamo da se to dešavalo u Nigeriji i zemljama gde su postavili svoju mrežu.

Danas je mreža široko rasprostranjena, od rodne Nigerije, Evrope, pa sve do Kanade. U Italiji je do sada "Crna sekira" ostavila najdublji trag, a o tome koliko su drski svedoči i to da su se sukobili sa "Koza Nostrom" na Siciliji. Na kraju su postigli kompromis, a deo zarade ostavili su domicilnoj mafiji.

Najviše ugroženi migranti

U Evropi su najviše ugroženi zapadnoafrički migranti kojima obećavaju posao i koji su uključeni u kriminalne aktivnosti. Švedska policija upozorila je da pripadnici ove sekte posebno vrebaju ispred Stokholmske džamije.

Da bi privukli što više ljudi, oni takođe koriste pretnje lokalne verzije vudua zvane juju. Oni navodno vrše rituale i uveravaju žrtve da će im banda ukrasti dušu ako se ne povinuju njihovim naredbama ili ako ih prijave policiji.

Treba reći da je nigerijska mafija u univerzitetskom gradu Beninu, gde su tamo osnovana tajna okultna društva krajem 1960-ih i početkom 1970-ih, koja su, između ostalog, imala snažne političke aspiracije i antikolonijalističke stavove. Ali s vremenom, a posebno nakon krize koja je 1980-ih pogodila Nigeriju, oni su odustali od političkih ideala i etablirali se kao zločinačke organizacije.

BONUS VIDEO: Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!