Abdulah Morsi
Twitter Printscreen
Abdulah Morsi

Twitter Printscreen

Abdulah Morsi, Foto: Twitter Printscreen

Najmlađi sin preminulog egipatskog predsednika Muhameda Morsija umro je od srčanog udara u bolnici u Kairu.

Abdulah Morsi, koji je bio u srednjim dvadesetim godinama, umro je u srijedu u bolnici Oasis u Gizi jugozapadno od glavnog grada.

Pročitajte još:

Najmlađi sin preminulog egipatskog predsednika Muhameda Morsija umro je od srčanog udara u bolnici u Kairu.

Abdulah Morsi, koji je bio u srednjim dvadesetim godinama, umro je u sredu u bolnici Oasis u Gizi jugozapadno od glavnog grada.

Džonson podneo ostavku!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 05.09.2019. 13:37 - 05.09.2019. 14:39 Agencija podseća da je bio poslanik od 2010. godine, kao i da je u nekoliko vlada radio kao ministar.

Egipatsko ministarstvo zdravstva još uviek nije dalo zvanični komentar.

Abdulah Morsi je pritvaran više puta u poslednjih nekoliko godina. On je optuživan i oslobađan optužbi za korišćenje opojnih narkotika, a objektivni pravni posmatrači kazali su da su ove optužbe politički motivisane.

Od sve Morsijeve dece, Abdulah je bio najveći kritičar egipatske vlade. On je takođe najviše podržavao svog oca i njegovu odbranu pred sudom.

Muhamed Morsi, prvi demokratski izabrani egipatski predsednik, umro je 17. juna tokom suđenja za optužbe koje se smatraju politički motivisanim.

On je svrgnut 2013. godine u vojnom udaru koji je izvršio aktuelni predsednik Abdel-Fatah el-Sisi. U tom momentu je vršio funkciju predsednika samo godinu dana.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina