Poljska
Shutterstock
Poljska

Shutterstock

Poljska, Foto: Shutterstock

„Najbolje oružje protiv ruskih deziformacija su pouzdane informacije. Zbog toga apelujem da se ne poziva na 'javno dostupe informacije', nego na konkretne dokaze, zato što samo oni slabe stvarne pokušaje dezinformisanja“, rekao je Ništor u itervjuu za poljski list.

On je istakao da je aktivnost ruskih trolova na internetu u eri epidemije koronavirusa nesumnjivo ozbiljan problem, koji ni u kom slučaju ne treba potcenjivati.

„U ovoj situaciji pretnje od koronavirusa, pouzdana informacija je apsolutna osnova za promišljene poteze ne samo vlade, nego i celog društva. Rusko dezinformisanje uglavnom postane aktivno u ovako teškim trenucima, i usmereno je na produbljivanje krize i stvaranje haosa“, dodao je poljski političar.

Na pitanje zašto Rusi, koji su i sami „upali u krizu“ zbog niskih cena nafte sprovode antipoljske akcije, Ništor je odgovorio da se Poljska smatra liderom u Centralnoj i Istočoj Evropi.

Podsetimo, Amerika je zbog koronavirusa obustavila prebacivanje vojnika koji su na tlu Evrope trebali da učestvuju u vojnoj vežbi „Branilac Evrope 2020“, a otkazala je i neke druge manevre.

Komentari (1)

zagondzija

23.03.2020 20:57

Bolje da ste prekinuli sa EU ali dobro videcemo na kraju cija majka crnu vunu prede