Policija, Turska
Profimedia.rs
Njujork, policija

EPA/Alba Vigaray

Policija, Foto: EPA/Alba Vigaray

Nije poznato šta je sa petim detetom. Kako navodi “NBC njuz”, ono još nije pronađeno. Hakim Mustafa Mur (27) i Robin Aleksander (29) iz Altusa trebali su da se pojave početkom juna pred sudom u oblasti Džekson u Oklahomi zbog optužnice za zlostavljanje i nemar nad decom.

Pročitajte još:

Istraga slučaja Mur i Aleksander počela je u septembru 2018, kad se socijalna služba Oklahome obratila policiji zbog znakova fizičkog zlostavljanja nad troje male dece. Deca su tada tretirana i puštena iz bolnice. Nakon podnošenja optužnice roditelji su pritvoreni i pušteni uz kauciju, ali se nisu pojavili na sudu 10. juna.

Policija veruje da su pobegli u Sent Luis.

Vlasti su saopštile da je troje dece u kritičnom stanju pronađeno u Oklahomi, a četvrto mrtvo, ali nije rečeno rečeno gde je ono nađeno niti kada. Sudbina petog deteta takođe nije poznata.

Zvaničnici nisu objavili ni starost dece, niti je navedeno zašto je troje njih u kritičnom stanju. Ta deca su trenutno zbrinuta kod nadležnih organa. Policija sada pokušava da pronađe roditelje i utvrdi da li je peto dete živo i zdravo.

Policija je brzo reagovala

Profimedia.rs

Objavljene su fotografije begunaca, ali je policija rekla da su one stare najmanje pet godina i da se izgled roditelja možda promenio. U međuvremenu, kako prenosi “Pipl”, vlasti su ponudile 10.000 dolara nagrade za informaciju koja bi dovela do hapšenja roditelja.