Mahen Fjeramuska
Austin Police

 

Mahen Fjeramuska

Austin Police

Mahen Fjeramuska, Foto: Austin Police

Policija je našla telo Hajdi Brusard iz Teksasa, nakon što su ona i njena novorođena ćerka nestale u decembru, a onda je otkriveno da je njena navodna prijateljica lažirala trudnoću kao deo zavere da otme i svoju prijateljicu i njenu bebu, prenosi CNN.

Mahen Fjeramuska (33) iz Teksasa glumila je da je u drugom stanju dok je njena dugogodišnja prijateljica Hajdi Brusard bila trudna, a kasnije je slagala prijatelje i bivšeg dečka da je beba njihova.

Majka i ćerkica otete su samo dve nedelje nakon što se Brusardova porodila. Beživotno telo majke kasnije je nađeno u putnoj torbi u prtljažniku automobila u garaži njene "prijateljice".

Obdukcija je pokazala da je žrtva zadavljena u prtljažniku, saopštio je Institut za forenziku okruga Haris.

Fjeramuska je optužena za otmicu i ometanje istrage uklanjanjem dokaza, ali ne i za ubistvo Brusardove. Istraga ubistva je u toku, prenosi "American-Statesman".

Advokati optužene izjavili su za CNN da tek treba da razmotre dokaze, a da je nalog za hapšenje zasnovan "isključivo na nagađanjima".

Kako se navodi, Fjeramuska i Brusard upoznale su se na Institutu za teologiju u Teksasu i družile su se desetak godina. Bile su veoma bliske i optužena je čak prisustvovala porođaju.

U sudskoj dokumentaciji stoji i da se čudno ponašala, te da se bukvalno otimala sa ocem ko će prvi da uzme dete u ruke. 

Policija je ušla u trag detetu nakon što su bivšeg dečka optužene našli u prodavnici u kojoj je kupovao odeću i hranu za bebe. Kada su mu pokazali fotografiju otetog deteta, odgovorio je:

- Ta beba je u mojoj kući.

Fjeramuska je sada u pritvoru gde ćeka suđenje za otmicu, a istraga ubistva još traje.

 

Tagovi