Ubacio se u program i napravio haos, policija morala da interveniše

Alo.rs | vesti 2020-04-10 07:37:43 2020-04-10 07:37:43

Tinejdžer uhapšen, sajber napadom prekinuo onlajn nastavu

Shutterstock

Tinejdžer iz Konektikata, koji se sumnjiči za sajber napad poznat pod nazivom "Zoom bombardovanje" tokom onlajn predavanja, u sredu je optužen za kompjuterski zločin.

Zvaničnici su uspeli da prate niz sličnih prekida jednog tinejdžera u Madisonu.

Zoom bombardovanje, koje se događa kada se neželjeni gost pridruži videopozivu sa namerom da ga poremeti i uznemirava, počelo je da se dešava kada su se škole okrenule popularnom softveru za video konferencije kako bi održale časove usred izolacije zbog koronavirusa.
Nastavnici su izvestili da se neidentifikovani tinejdžer pridružio mrežnim časovima i namerno ih ometao "opscenim jezikom i gestovima".

Sajber napadi prisilili su škole u Madisonu da pređu sa Zooma na druge platforme poput Google Meeta da bi održale virtuelne časove.

U izjavi objavljenoj prošle nedelje, kompanija je rekla agenciji Associated Press da bezbednost sastanaka shvata ozbiljno i podstiče korisnike da prijavljuju bilo kakve incidente direktno Zoomu. Kompanija je sugerisala da ljudi koji održavaju velike javne sastanke potvrđuju da su jedini koji mogu deliti svoj ekran i koristiti funkcije kao što su "mjut" kontrole.

Expand player
Pogledajte više