Oleg Sokolov
twitter.com

Policija u Sankt Peterburgu uhapsila je čuvenog ruskog istoričara zbog sumnje da je ubio bivšu studentkinju. On je uhapšen nakon što je izvučen iz reke sa rancem u kome su se nalazile ženske ruke, saopštili su policijski zvaničnici, piše Gardijan.

Lokalni mediji u Sankt Peterburgu izvestili su da je u pitanju čuveni ruski istoričar i univerzitetski profesor Oleg Sokolov. On je, kako se navodi, bio pijan, i upao je u reku kada je pokušao da se otarasi delova beživotnog ženskog tela u subotu uveče. 

Policija je, potom, otišla u stan Sokolova gde je zatekla stravičan prizor- obezglavljeno telo Anastasije Ješčenko (24), sa kojom je profesor zajednički potpisao brojne radove.

- Muškarac, star 63 godine spašen je iz reke- saopštila je policija. U saopštenju se dodaje da su ženske ruke pronađene u njegovom rancu, kao i da je on priveden. Tako detektivi nisu imenovali muškarca, agencija AFP otkriva iz svojih policijskih izvora da je u pitanju Sokolov.

Ovaj istoričar jedan je od najcenjenijih u Rusiji, a poznat je po svojim književnim delima koje je napisao o francuskom vođi i generalu Napoleonu Bonaparteu. On je čak radio i kao konsultant na nekoliko filmova koji su snimljeni o čuvenom Francuzu. Ovenčan je Francuskom legijom časti 2003. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"