Pokolj u Britaniji
Printscreen/Twitter
Pokolj u Britaniji

Printscreen/Twitter

Pokolj u Britaniji, Foto: Printscreen/Twitter

Tri osobe su ubijene, a još tri ranjene u napadu nožem u Forburi Gardensu u subotu uveče, a osumnjičeni Kairi Sadalah, 25 od ranije je poznat MI5, i uhapšen je zbog napada.

- To nije tačno. Kairi se branio od ... rasističkih napada. Sloboda za mog brata! - napisao je Sadalahov brat Mo na Fejsbuku.

U međuvremenu, svedoci su videli samo hapšenje.

- Upravo sam završio posao oko 19.10 i čim sam izašao iz radnje, tu je bilo oko četiri policijska automobila, okrenuli su se nasred puta, vozili su prilično brzo. Neki momak je pokazivao i rekao: "Evo ga, tu je". Da nije, propustili bi ga.

- Trčao je stvarno brzo. Iskočili su iz automobila i oborili ga na pod. Bio je na stomaku, a krv na rukama je izgledala kao da je stavio ruke u veliku kantu crvene boje. Stavili su mu lisice, on se nije opirao ili slično, pokupili su ga i stavili u kombi, on je samo mirno sedeo tamo i nije ništa rekao.

Sadalaha, za koga se veruje da je pušten iz zatvora zbog raznih krivičnih dela pre 16 dana, MI5 je zapazio prošle godine, pošto su sumnjali da planira da putuje u Siriju iz "ekstremističkih razloga".

Navodno je tvrdio da se borio i za i protiv ISIS-a, iako su zvaničnici koji su ga procenili otkrili da se nije bavio ni jednom ideologijom ili sistemom verovanja i da je umesto toga imao probleme sa mentalnim zdravljem.

Pročitajte još: