Hongkong
Tanjug/AP
Hongkong

Tanjug/AP

Hongkong, Foto: Tanjug/AP

* Policija u Honkongu započela je novo rasterivanje demonstranata

* Saša Moderc, otac jednog od studenata iz Srbije kaže da su svi srpski studenti hitno evakuisani

* Demonstracije traju danima

Policija u Hongkongu koristila je danas suzavac i gumene metke kako bi zadržala stotine antivladinih demonstranata koji su pokušali da izađu iz kompleksa Politehničkog univerziteta.

Desetine demonstranata pokušale su da pobegnu iz kompleksa, nakon noći pune nasilja u poluautonomnoj kineskoj teritoriji, nakon što su glavni putevi blokirani, most zapaljen, a jedan policajac pogođen strelom.

Eskalacija nasilja u Hongkongu, demonstranti molotovljevim koktelima gađaju policiju (VIDEO)

AUTOR: Alo!; D.K. DATUM I VREME: 18.11.2019. 07:16 Velik požar izbio je na ulazu u Politehnički univerzitet u Hongkongu, gde demonstranti bacaju molotovljeve koktele i strelama gađaju policiju. Hongkong, Foto: screenshoot/Twitter Kako prenosi Bi-Bi-Si, policaja je ranije upozorila da će početi da koristi bojevu municiju ako demonstranti nastave naislno da se ponašaju.

Tokom noći povređeno je 38 ljudi, saopštila je gradska zdravstvena služba.

Policija je pozvala sve zabarikadirane na Politehničkom univerzitetu da predaju oružje i druge opasne predmete, da skinu gas maske i da mirno napuste kompleks.

Saša Moderc, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu i otac jednog od srpskih studenata koji se tamo nalazi, rekao nam je da su svi srpski studenti izvedeni iz kampusa pod policijskom pratnjom i sprovedeni u bezbedan hotel.

- Deo njih se vraća u Srbiju preko Moskve noćas u 22 sata, neki imaju kartu za utorak. Svi su dobro. Semestar je prekinut, ocene će biti utvrđene prema predispitnim obavezama i drugim zadacima. O drugom semestru ne zna se ništa - rekao je Moderc.

Pročitajte još:

Policija u Hongkongu opkolila je juče više stotina demonstranata kako im ne bi dozvolila da izađu iz velikog univerzitetskog kompleksa i oslobodivši na taj način okolne ulice posle dvodnevne blokade.

Stotine demonstranata su se tokom celog jednog dana unutar Politehničkog univerziteta borile sa policijskim vodenim topovima i blindiranim vozilima.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"