Ri Sol-Džu i Kim Džong-Un
EPA
Ri Sol-Džu i Kim Džong-Un

EPA

Ri Sol-Džu i Kim Džong-Un, Foto: EPA

Knjiga stavlja naglasak na njegov razvoj nuklearnog oružja, međukorejske samite i druženje sa bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Prema propagandnom veb mestu Uriminzokkiri u nedelju, knjiga od 620 stranica nabraja Kimova navodna slavna dostignuća tokom njegovih 10 godina vlasti u sedam poglavlja.

Južna Koreja je uglavnom zatamnjena.

Knjiga se dotiče Kimovog sastanka sa Trampom u pograničnom primirju Panmunjom u junu 2019. godine, kojem je prisustvovao i predsednik Južne Koreje Mun Džae-in, ali je izostavio Munovo ime.

Ima i drugoh omaški. Obrađuje samit u Singapuru u junu 2018. i istorijski sastanak Panmunjom u junu 2019. na 15 stranica, hvaleći ih kao Kimova "velika" dostignuća u spoljnoj politici. Ali to ništa ne govori o njegovom drugom samitu sa Trampom u Hanoju u februaru 2019, gde je Tramp izašao kao pobednik.

Poglavlje pod naslovom "Nuklearno oružje za nuklearno oružje" razrađuje navodno ispitivanje vodonične bombe 2016. godine i još jedno ispitivanje postavljanja vodonične bombe na interkontinentalnu balističku raketu sledeće godine. Odvojeno, takođe se zadržava na testovima dva ICBM-a.

"Samo snaga može suzbiti neprijateljske snage, a nuklearno odvraćanje može nadvladati tiranske nuklearne snage", rapsodizira se. "Moramo da zaustavimo istoriju o SAD" jednostranu nuklearnu ucenu sopstvenim moćnim nuklearnim oružjem ".