"NEKA NAS DUBOKO UZDRMA ONO ŠTO SE DEŠAVA OKO NAS" Nejednakosti će biti ukinute i najsiromašniji više neće biti zapostavljani

"Ovo nije neka ideologija. To je hrišćanstvo", rekao je papa Franja.

Papa Franja
Papa Franja, Foto: Tanjug/AP

Papa Franja pozvao je danas vernike da iskoriste "vreme iskušenja" pandemije korona virusa kako bi se pripremili za budućnost u kojoj će nejednakosti biti ukinute i najsiromašniji više neće biti zapostavljani.

- Ovo nije neka ideologija. To je hrišćanstvo - rekao je papa, prenosi AP.

Franja je danas "otputovao" nekoliko ulica izvan vatikanskih zidina kako bi održao misu u obližnjoj crkvi Svetog duha uz prisustvo samo nekoliko sveštenika zbog strogih mera u cilju suzbiljanja širenja virusa u Italiji.

Papa je u svojoj homiliji rekao da je ozbiljna, globalna kriza pandemije podsetila svet da ne postoje granice između onih koji pate, niti razlike u nacionalnosti među onima koji su pogođeni ili pošteđeni.

Papa Franja
Papa Franja, Foto: Shutterstock

- Neka nas duboko uzdrma ono što se dešava oko nas - poručio je sa oltara poglavar Rimokatoličke crkve.

On je istakao da je došlo vreme da se uklone nejednakosti, da se "izleči nepravda koja ugrožava zdravlje čitave ljudske porodice".

Od početka pandemije papa koristi svoje svakodnevne mise koje se prenose uživo iz Vatikana, da bi u molitvana posebno pomenuo starije osobe, lekare i medicinske sestre, zatvorenike i osobe sa invaliditetom.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi