ALARMANTNO Pacijent zaražen koronom bežao iz sanitetskih kola, ljudi vrištali na ulici

Kratka potera završila je tako da je čovek uhvaćen i odveden u medicinsku ustanovu.

korona virus
korona virus, Foto: EPA

Osumnjičeni pacijent sa koronavirusom pokrenuo je žestoku poteru od strane lekara u punoj zaštitnoj opremi u ruskom gradu Arzamasu, kada je navodno pobegao iz pokretne ambulante.

Bizarni prizor desio se u sredu, uz snimke potere koja je postala viralna širom interneta na ruskom govornom području. Kratki isečak prikazuje muškarca kojeg progone medicinari u belim odelima za biološku opasnost.

Incident je pokrenuo žastoke rasprave, a većina je sugerisala da medicinari progone čoveka koji je zaražen koronavirusom i koji se usprotivio hospitalizaciji.

Očito impresionirani time koliko je lako trkač ostavio svoju poteru, drugi su rekli da je lokalni sportista koji jednostavno neće da se izoluje.

Gradonačelnik Arzamasa, međutim, objasnio je da je begunac zapravo mentalno izazovani pojedinac za koga se sumnjalo da ima Covid-19 i da će biti testiran kao mera predostrožnosti pre nego što bude premešten u institucionalnu zaštitu. Odveli su ga u obližnju bolnicu na testove, ali čini se da je imao druge planove.

Kratka potera završila je tako da je čovek uhvaćen i odveden u medicinsku ustanovu. Rezultati njegovog testa očekuju se u nedelju.

Rusija je potvrdila više od 8.600 slučajeva Covid-19, kao i preko 60 smrtnih slučajeva.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi