Lik Montanjije
Twitter printscreen/ Bega
Lik Montanjije, Foto: Twitter printscreen/ Bega

- Došli smo do zaključka da je na ovom virusu rađeno, manipulisano. Vidi se da je ovaj model virusa klasičan. Suštinski je to model koji se viđa na slepim miševima. Međutim vidi se da je neko dodao sekvence HIV virusa na njega - rekao je Montanjije.

On je dodao da ne zna ko bi to mogao da uradi, ali da je siguran da COVID-19 ne bi mogao da nastane prirodnim putem.

- Nije prirodan. Ovo je profesionalno odrađen posao od strane mikrobiologa. I to vrlo detaljno. Jako precizno kada pogledate sekvencu -rekao je virolog.

Ne zna se razlog

On je kazao da ne želi nikog da optuži za to i da postoji mogućnost da su kreatori COVID-19 pokušali da pronađu vakcinu za sidu.

- Ne znam koji je povod pravljenja ovog virusa. Ja govorim o činjenicama i to je moja obaveza. Ne mogu nikoga da optužim, a ne mogu ni da nagovestim ko ili šta stoji iza svega toga- objasnio je naučnik, a potom dodao,

- Postoji mogućnost da je neko pokušao da pronađe vakcinu za sidu. Uzeli su malu sekvencu HIV-a i umetnuli je u standardni virus

Lik Montanjije je 2008. godine dobio Nobelovu nagradu za fiziologiju i medicinu. Najpoznatiji je po tome što je 1983. godine izolovao HIV virus.

 

Komentari (3)

janDe

06.07.2020 18:29

Ovo isto (da je virus "kraftovan") je pricao u medijima i pocetkom marta. I nije jedini koji tako misli.

vladimir

08.07.2020 17:36

Zna se kako se ne zna. Stvoren je u laboratoriji u Solzberiju i odnet u Kinu koliko bi se zaustavio Kineski ekonomski razvoj. Ali su pogrešili u kontroli virusa pa im se vratio bumerang. Tačno se zna kad su dva agenta i naučnik doputovali u Huabej i posle koliko sati se vratili. Nisu valjda došli na pijac da razgledaju i da se vrate.