IZBEGLI SMO VELIKU NESREĆU Ovo je jedini dobar razlog što Srbija nema more, vesti sa obala Evrope su očajne!

Portugalski turistički sektor, ranije jedan od najbrže rastućih u zemlji, zabeležio je i u junu katastrofalan rezultat jer su strah od epidemije Kovid-19 i ograničenja putovanja odvratili turiste od dolazaka, prema danas objavljenin zvaničnim pokazateljima.

Plaža, more
Plaža, more, Foto: Tanjug/AP

Prema fleš proceni portugalskog Nacionalnog zavoda za statistiku (INE), broj noćenja stranih turista u junu pao je za 96 posto, na oko 201.000 noćenja, u odnosu na isti mesec 2019. godine, prenosi Rojters.

Ukupan broj gostiju, uključujući domaće, opao je u junu za gotovo 82 procenta na nešto više od 500.000 ljudi, što je blago poboljšanje u odnosu na majski pad od preko 94 posto, navodi INE, dodajući da je u junu oko 45 odsto turističkih smeštajnih objekata bilo zatvoreno ili nije imalo goste.

More
More, Foto: Tanjug

Noćenja turista iz Velike Britanije, koja je jedno od najvećih stranih tržišta portugalskog turističkog sektora, potonula su u junu za preko 98 posto u poređenju s istim periodom 2019.

Veliki pad zabelezen je i kod noćenja turista iz Nemačke, za 95.1 odsto, i iz Španije - za 93,3 procenta, navodi se u informaciji.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi