Edinburg
screenshoot/Twitter
Edinburg, Foto: screenshoot/Twitter

Još jedan talas kiše predviđa se da će protutnjati Engleskom večeras. Nakon današnjih teških nepogoda, procenjuje se da će i sutra London biti na udaru oluje, a front će se zatim pomeriti ka Francuskoj.

Nove jake kiše mogle bi da dovedu do još jednih poplava, kakve su i danas pogodile Edinburg. Kako pišu britanski mediji, vozači su morali da se penju i na krovove svojih automobila kako se ne bi udavili u njima.

Meteorološke službe sa ostrva izdale su upozorenje građanima da su oluje "opasne po život", i to gotovo na celoj teritoriji Engleske, Škotske, Severne Irske i Velsa, s obzirom na količinu kiše koja je tamo pala u samo jednom danu.

PROČITAJ JOŠ:

Kako piše "Dejli mejl", u Škotskoj su se motociklisti borili sa bujicama koje su preplavile domove i poslovne lokale, što je dovelo i do nestanka struje u mnogim mestima, ali i izazvale haos u javnom saobraćaju.

Brojne izjave svedoka govore da su padavine koje su pogodile Britaniju bile katastrofalne, a da su mnogi morali da spasavaju žive glave.

- Kao da sam gledao more a ne ulicu. Automobili su svuda plutali. Rečeno nam je da napustimo skloništa, autobusi su evakuisani. Bilo je ludo - ispričao je Obrajan.

Nove padavine najvljuju se već večeras, a meteorolozi predviđaju da bi mogle da budu još obimnije.