ANGELA MERKEL UPOZORAVA Ovako nikada nije bila zabrinuta - obolelih sve više, a Nemačkoj preti jeziv scenario!

Nemačka kancelarka Angela Merkel zabrinuta je zbog aktuelne epidemiološke situacije u toj zemlji i upozorila je da trend ide ka tome da u Nemačkoj bude registrovano 19.200 novozaraženih dnevno.

Angela Merkle, stručnjaci, korona virus
Angela Merkle, stručnjaci, korona virus, Foto: Tanjug/AP

Nemačka kancelarka Angela Merkel zabrinuta je zbog aktuelne epidemiološke situacije u toj zemlji i upozorila je da trend ide ka tome da u Nemačkoj bude registrovano 19.200 novozaraženih dnevno.

"Ako ovako nastavimo, ovim trendom, onda ćemo imati 19.200 infekcija dnevno. To je onda kao i u drugim zemljama", upozorila je ona na video konferenciji predsedništva CDU.

Kazala je da se mora delovati protiv lokalnih žarišta, jer bi u suprotnom za Božić Nemačka imala brojke kao druge zemlje.

Prema pisanju "Bild-a", Merkel je kazala da je broj zaraza u Evropi veoma zabrinjavajući i da je neophodno da se u Nemačkoj učini sve kako bi se sprečio ponovni eksponencijalni rast.

Ukazala je da je potrebno postaviti prioritete, te da privreda mora nastaviti da radi, škole i obdaništa da ostanu otvoreni, ali da je fudbal nešto sekundarno.

Takođe je kritikovala i lokalne vlasti, posebno vladu pokrajine Berlin, poručivši da u "tom gradu mora konačno nešto biti preduzeto".

Nemačka: Broj đaka u karantinu će se više nego udvostručiti

Predsednik Udruženja nastavnika Nemačke Hajnc-Peter Majdinger očekuje dalje pogoršanje stanja u školama u toj zemlji, u vezi korona virusa.

Prema pisanju nemačkog "Bild-a" trenutno je oko 50.000 đaka u karantinu.

Taj broj će se u naredna tri meseca više nego udvostručiti, očekuje Majdinger.

On je rekao da će biti sve teže da se kontroliše izbijanje žarišta i njihovo "gašenje".

U međuvremenu raste i broj slučajeva za koje se smatra da je do zaraze došlo unutar škola.

Povezane vesti

UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi