OVAJ ČOVEK POSTAO JE HEROJ SVETA Ležao je u bolnici na respiratoru, kada su pored njega doveli mladića koji je teško disao, zbog onoga što je uradio je umro, a svi mu se klanjaju do poda!

Parohani Đuzepea Berardelija znali su za nedostatak respiratora u Italija koja se bori protiv Covid-19, pa su se udružili da bi mu kupili jedan.

Čovek velikog srca
Čovek velikog srca, Foto: printskrin

Đuzepe Berardeli je nesebično dao spasilački deo opreme potpunom strancu koji je imao problema sa disanjem, prenosi Mirror

72-godišnjak, koji je imao medicinske probleme, preminuo je u lokalnoj bolnici nakon što je zaražen koronavirusom Covid-19 u najteže pogođenoj italijanskoj regiji, Lombardiji.

BILJANA NOVA ŽRTVA KORONAVIRUSA Preminula doktorka u Nišu, prva među zdravstvenim radnicima!

Stanje osobe kojoj je dao respirator nije poznato, ali mlađi ljudi imaju veće šanse za preživljavanje ako imaju pristup neophodnoj opremi.

U Italiji postoji veliki nedostatak respiratora, jer se zemlja svakodnevno bavi hiljadama novih slučajeva.
Džejms Martin, konsultant vatikanskog sekretara za komunikacije, podelio je tužnu vest na Tviteru.
Hvaleći Đuzepea za njegov nesebični čin, napisao je: "Otac Đuzepe Berardeli, 72-godišnji sveštenik, koji je dao respirator (koji su mu kupili njegovi parošani), mlađem pacijentu (koga on nije poznavao), umro je od koronavirusa”.

ZARAZA SE ŠIRI Prvi slučaj korona virusa u Vladi Srbije

"On je mučenik dobročinstva, svetac poput svetog Maksimilijana Kolbea, koji je u Aušvicu dobrovoljno došao da zauzme mesto osuđenog čoveka sa porodicom i ubijen. Don Đuzepe Berardeli, zaštitnik onih koji pate od koronavirusa i svih koji se brinu za njih, molite se za njega!"

Italija je najteže pogođena zemlja u Evropi, a broj smrtnih slučajeva svakodnevno raste.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi