Groblje, sveštenik, sahrana
E-stock/Katarina Mihajlovic

 

Sahrana, groblje, sveće

Rajko Ristić

Sahrana, sveće, Foto: Rajko Ristić

Tereza Dojl (65) i Engleske poznata je po tome što dolazi na svaku sahranu u gradu Slau i to iz veoma bizarnog razloga – da bi se najela i napila! Tereza nije propustila nijednu sahranu za poslednjih 14 godina, a nakon što porodici izjavi saučešće i isprati pokojnika, Tereza se „baci“ na klopu i piće koju porodica donese.

Pročitajte još:

– Tereza svaki put ide na sahranu biciklom. Od kuće krene obučena u normalnu odeću, a potom ispred groblja obuče crninu i krene po kapelama – tvrde njene komšije.

Iako su Terezu razotkrili, starica ne haje, već se uredno pojavljuje na svakoj sahrani. Margaret Vajthed, koja je nedavno sahranila ćerku rekla je da je ostala u šoku kada je videla da se nepoznata žena muva među ožalošćenima na sahrani.

– Nakon sahrane jela je kao da sutra ne postoji. Na kraju je i napunila jednu kesu hranom, sela na bicikl i otišla – priča Margaret.

Starica se pak brani i kaže da je njen posao da ode na svaku sahranu. Međutim, pojedinci tvrde da je sa jedne sahrane otišla zgranuta i razočarana, jer porodica nije donela ni jelo ni piće!