Američka policija
Tanjug/AP

 

Američka policija

Tanjug/AP

Američka policija, Foto: Tanjug/AP

Otac jedanaestomesečnog deteta koje je teško ranjeno u pucnjavi u Filadelfiji uhapšen je nakon što je utvrđeno da je svoje dete koristio kao ljudski štit dok je pokušavao da kupi drogu lažnim novcem.

Policija smatra da je 25-godišnji Nafes Monro 19. oktobra sa sobom u park poveo svog malenog sina kako bi odvratio prodavače droge da na njega otvore vatru ako otkriju da im je zapravo platio lažnim novcem. Te večeri je sedeo s detetom, devojkom i drugim muškarcem u automobilu u ulici Vest Luzern, kada je na njih oko 20 sati zapucao napadač.

Dečak Jazem Munir Dženkins upucan je 4 puta. Meci su pogodili njegovu glavu, prsa i stražnjicu. Nafes Monro uhapšen je ove subote i optužen za ugrožavanje života deteta, piše Daily Mail.

Nije ga odmah odveo u bolnicu

- Radi se o ocu koji nakon pucnjave nije odmah odvezao sina u bolnicu, nego je prvo s njim otišao kući. Nakon što ga je kasnije odveo lekarima, ostavio ga je u bolnici i više ga nije posetio - rekao je Entoni Voci, šef Odeljenja za ubistva.

Uhapšena je i osoba koja je navodno pucala na muškarca i dete. Radi se o Francisku Ortizu (29), koji je optužen za pokušaj ubistva i druga krivična dela. Nesrećno dete i dalje je u kritičnom stanju u bolnici i lekari se bore za njegov život.

 

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

 

 

Tagovi