Beba Sedište za bebu dete
Shutterstock
Beba Sedište za bebu dete

Shutterstock

Beba, Foto: Shutterstock

Međutim, on tvrdi da tetovaža treba da spase dečaku život.

Post je izazvao žestoku raspravu na jednom roditeljskom forumu: otac je objavio kako želi da istetovira svog jednogodišnjeg sina i da za to postoji dobar razlog. Naime, on tvrdi da su blizanci Aron i Adam isti u dlaku – osim što je jedan zdrav, a drugi mora, zbog retke bolesti, da uzima jake lekove svaka četiri sata.

Na forumu je opisao svoj problem: "Žena i ja jako teško razlikujemo sinove, a i gotovo je nemoguće stalno da ih držimo odvojene. Da Adam ne bi dobio Aronove lekove, svaki dan Adamovu ruku označimo markerom. Međutim, kad je jedno veče baka pazila na mališane, okupala je obojicu, sve se završilo katastrofom: "Oznaka se isprala, a baka je dala Adamu Aronove lekove." Zbog preskočene terapije, Aron je morao u bolnicu.

Tačkica na nozi kao oznaka

Da nikada više ne dođe do takve zabune, tata želi da sinu na stopalo tetovira tačkicu. Međutim, njegova ideja izazvala je gomilu različitih reakcija: dok su mnogi roditelji podržali njegovu ideju i smatraju tetovažu sredstvom koje može mališanu spasiti život, drugi su šokirani činjenicom da otac želi da tetovira malo dete. Njihov argument: čak i najmanja tetovaža uzrokovaće detetu bolove.

Nema "zakona o tetovažama"

Naime, nije poznato da li i gde je zakonski određeno doba kad se neko sme tetovirati (maloletnici to ne mogu da učine bez pristanka roditelja, ali zakoni uglavnom ne govore o tome da roditelj tetovira dete). Ako roditelji to traže, a majstor za tetovaže ima srca "bocnuće" malu bebu (moguće je da neće svako želeti da tetovira tako malenog dečaka) i teško da će ih neko sprečiti u tome.

Komentari (5)

hah

10.09.2017 20:46

a mozda neka ogrlica ili ne daj boze narukvica? cudi me da jednom od njih nije hteo odseci prst da bi ih razlikovali

gledaj svoja posla

10.09.2017 22:25

@hah - @A ti više voliš njegovo dete od njega pa moraš da guraš svoj nos u tuđe stvari.

huh

10.09.2017 23:15

@hah - pokidaju to malisani mozda mindjusa ona medicinka

jelena

10.09.2017 23:39

A da imaju samo potpuno razlicite frizure? Jedan dugu, drugi kratku kosu.

Mili

11.09.2017 08:38

Ovaj razlog je u redu, a i nije rec o tetoviranju tigra, orla, gole zene,.... Rec je o tacki. Veca je steta od (ne)uzetih lekova nego sto je bol od tetovaze jedne tacke.