Igor Vaclavić hapšenje
EPA/Antonio Garcia
Igor Vaclavić hapšenje

EPA/Antonio Garcia

Ilustracija, Foto: EPA/Antonio Garcia

Pročitajte još:

 

Kad su joj policajci ušli u kuću, imali su šta da vide: najmlađe dete od samo 15 meseci ležalo je u kolevci s ćebetom prebačenim preko usta i isprva se činilo da nije živo, a kućom se širio smrad izmeta i smeća, sa rojem muva u kuhinji. Tek kad je policajac sklonio ćebe i protrljao je, beba je udahnula i pomakla se.

 

Policajcima je vrata kuće u Raund Roku u Teksasu otvorio 10-godišnji dečak koji je pokušao da ih uveri da je sve u redu. No, nikako nije bilo u redu, njegove dve sestre, starosti 6 i 3 godine, nisu bile oprane danima, a u ormaru su bile prljave pelene.

Preporučujemo i ovo:

 

Policiju je pozvao direktor osnovne škole jer su deca govorila o tome da ostaju kasno budna kako bi menjala pelene svoje malene sestrice. Kad je učitelj kontaktirao muškarca koji je zaveden kao otac najmanje jednog od dece, čovek je tvrdio da se komšinica brine o njima dok majke nema. Policajcima je otac kazao da se iselio nekoliko nedelja ranije, te da više ne živi u Teksasu.

Komšinica je kazala da je deci napravila večeru noć ranije, ali da "nije tačno znala što se događa s decom" i da se o njima brine drugi otac. Drugi susedi nisu primetili ništa neobično jer su se deca i inače često igrala napolju sve do ponoći.

Prema informacijama policije, drugi muškarac im je rekao da je odbio da se brine o svo petero dece, ali Valraven ih je svejedno ostavila same 20. avgusta. Nije se vratila sve do 30. avgusta, zbog, kako je navela, višekratnog odgađanja vazdušnih letova, ali tvrdi da je ostala u kontaktu s decom putem Fejsbuka.

 

Po njenoj verziji događaja, drugi otac je trebalo da ostane sa decom, a komšinica je brinula preko dana o njima i vozila ih u školu i iz škole. 

Deca su nakon ovog događaja prvo smeštena u dom za nezbrinuti decu, ali sada su s ocem jedne od dece.