Jožef Šajer
Printscreen
Jožef Šajer

Printscreen

Jožef Šajer, Foto: Printscreen

Pravi skandal trese Evropsku uniju, pošto se u medijima pojavila informacija da je 25 muškaraca navodno prisustovalo seks-žurki koju je u petak prekinula policija u Briselu. Među njima, bilo je i nekoliko članova Evropskog parlamenta, a jedan od njih je mađarski političar Jožef Šajer.

Portal “Euraktiv” navodi da je zapravo bilo reč o “gej orgiji”, te da je Šajer, koji je poznat po zastupanju konzervativnih i katoličkih vrednosti, navodno uhvaćen kako beži sa žurke.

Policija ga je navodno zaustavila na ulici sa krvavim rukama, a organi reda pretpostavljaju da se povredio prilikom bekstva. Neki, pak, tvrde da se dao u beg tako što je pobegao kroz prozor.

Takođe, objavljeno je da je policija otkrila ekstazi kod njega u rancu, ali je on rekao da ne zna kako se to našlo to i da nije uzimao narkotike.

- Nisam koristio drogu. Ponudio sam policiji na licu mesta da me testira na prisustvo narkotika u organizmu, ali nisu to učinili. Policija je kazala da je pronađen ekstazi. To nije bilo moje, niti znam ko je doneo tu drogu i kada. Dao sam izjavu u policiji - kazao je Šajer.

On je priznao da je bio na zabavi, a pošto sa sobom nije imao dokumenta, policija mu je dala verbalno upozorenje, a zatim ga poslala kući, prenose mađarski mediji.

Mađarski političar izrazio je žaljenje što je prekršio naredbu o zabrani okupljanja zbog pandemije korona virusa, i kazao da je spreman da snosi posledice za to šta je učinio.

- Na osnovu ličnih i političkih razloga, u nedelju sam podneo ostavku... Moja greška je čisto lične prirode, molim vas da ne krivite moju zemlju, kao ni stranku koju pripadam - objasnio je Šajer.

PROČITAJTE JOŠ: