Korona
Tanjug
Korona

Tanjug

Foto: Tanjug

U poslednja 24 sata 258 osoba je preminulo od zaraze korona virusa, a broj novih otkrivenih slučajeva infekcije je 7351.

Epidemiološki brojevi su niski, i stabilni poslednjih sedmica pa ipak stručnjaci inšistiraju da se anti-kovid mere pooštre, a neki predlažu i totalno zatvaranje na nekoliko sedmica da bi se stanovništvo zaštitilo od engleskog soja virusa koji se širi i u Italiji.

Upozorenje stiže i od direktorke Evropskog centra za kontrolu bolesti Andere Amon koja upozorava da ukoliko anti-kovid mere ne budu pooštrene narednih meseci se može očekivati porast broja žrazneih i žrtava engleskog soja virusa.

Čekajući odluku vlade o eventualnom pooštravanju anti-kovid mera virolog Univerziteta u Padovi profesorica Antonela Viola savetuje da se u svim zatvorenim prostorijama, uključujući i škole, nose zaštitne maske FFp2, da se izbegavaju okupljana, da se u restorane ide samo sa članovima porodice i izbegavaju, bez zaštite, susreti sa starijim i bolesnim osobama.

Pročitajte:

U HRVATSKOJ SE VIŠE NE ZNA KO SE VAKCINIŠE I KO TO PLAĆA Kazne su i do 3 godine zatvora za vakcine "ispod pulta"

SPUTNJIK V U SRBIJI Za tri meseca kreće prva faza proizvodnje ruske vakcine!

PRISUTAN JE U 10 ZEMALJA Otkriven je još jedan novi soj korona virusa, nova mutacija zabrinula naučnike

AKO NOSITE ISTU MASKU DANIMA, NE PIŠE VAM SE DOBRO Naš stručnjak otkriva užasne posledice te navike, krvarenje desni je samo jedna od njih

KAKVE KAZNE ČEKAJU ODGOVORNE ZA KORONA ŽURKE? Za 48 sati skoro 2.000 ljudi rasterano sa korona žurki, upozorenje upućeno svim građanima!