Tulsi Gabard
Youtube/Printscreen
Tulsi Gabard

Youtube/Printscreen

Tulsi Gabard, Foto: Youtube/Printscreen

Kako se moglo i očekivati, američka kongresmenka Tulsi Gabard, koja se prošle godine uključila i u predsedničku trku, svojom reakcijom na američki atentat na iranskog generala Sulejmanija u Bagdadu reagovala je poprilično drugačije od većine njenih kolega iz Demokratske stranke (Republikance da ni ne spominjemo).

- Zaustavimo Trampove ratove odmah. Maknimo naše trupe iz Iraka i Sirije - poručila je tokom jučerašnjeg dana kongresmenka iz savezne države Havaji. Takođe je istakla kako je atentat na Sulejmanija "ratni čin bez odobrenja ili objave rata od strane američkog Kongresa".

Zanimljivo, Demokratska stranka na čelu sa Nensi Pelosi želi dacruši Trampa s vlasti jer je navodno sugerisao ukrajinskom predsedniku Zelenskom da bi trebalo da istraži poslove Bajdenovih u Ukrajini. Nije im palo na pamet da je ovo kudikamo veći prestup zbog kojeg bi se trebao pokrenuti njegov opoziv s vlasti? Naravno, ovo je retoričko pitanje.

Što se tiče komentara Tulsi Gabard, takođe je poručila kako je posve jasno da je odobrenjem atentata Tramp prekršio američki Ustav i gurnuo SAD na sam rub opasnog rata s Iranom.

U takvim stavovima Gabard je usamljena na američkoj političkoj sceni, ne samo sada već duže vreme.