DRUGA NAJMANJA ČLANICA EVROPSKE UNIJE ODLUČILA SE NA VAŽAN KORAK Od 1. marta 2020. počinje realizacija plana "Modu 2.0"! Povećaćemo broj radnika za još 200.000!

Prosečna plata 2000 evra

Luksemburg
Luksemburg, Foto: Youtube printscreen

 

Od sad i zvanično. Od 1. marta naredne godine, Vlada Luksemburga uvodi besplatni javni prevoz u svim autobusima, tramvajima i vozovima. Ovaj potez nazvan 'Modu 2.0' nastavak je ranije odluke luksemburških vlasti da se od plaćanja javnog prevoza oslobode mlađi od 20 godina.


Sve više velikih svetskih kompanija bira malu državu u srcu Evrope kao svoju centralu. Zemlja u kojoj građani imaju najveću minimalnu platu, čak više od 2000 evra

- Ovaj potez uvelike će doprineti imidžu i atraktivnosti Luksemburga kao turističke destinacije – rekao je premijer Havijer Bettel.

Inače, Luksemburg ima jedan od najjeftinijih javnih prijevoza u Europi, pa se ako da dva evra dnevno može doći do bilo koje tačke u državi. Takve cene moguće su i zbog malog teritorija Luksemburga, koji je s oko dve hiljade i 600 kvadratnih kilometara teritorija druga, nakon Malte, najmanja članica Evropske unije. Povlastice svim građanima Vlada je u poziciji deliti i zbog  odličnih  privrednih pokazatelja.

Od ovog dugo najavljivanog poteza profitiraće će stanovnici, ali i turisti te oko 200 hiljada radnika iz Francuske, Belgije i Nemačke koji svakodnevno dolaze raditi u ovu zemlju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi