Fejsbuk, Facebook, profil
Shutterstock
Moskva, vojna parada, vojska, Dan pobede

AP

Moskva, vojna parada, vojska, Dan pobede, Foto: AP

„Danas smo izbrisali tri mreže naloga, stranica i grupa za učestvovanje u mešanju u inostranstvu... Oni su napravljeni u Rusiji i bili su usmereni na Madagaskar, Centralnoafričku Republiku, Mozambik, Demokratsku Republiku Kongo, Obalu Slonovače, Kamerun, Sudan i Libiju“, navodi se u izjavi.

PROČITAJ JOŠ:

Kompanija povezuje obrisane mreže sa ruskim biznismenom Evgenijem Prigožinom. Kako je saopštio „Fejsbuk“, to je pokazala njihova „sopstvena istraga“.

Fejsbuk, Facebook, profil

Shutterstock

Fejsbuk, Facebook, profil, Foto: Shutterstock

U dokumentu se navodi da je reč o brisanju 35 naloga, 53 stranice i sedam grupa na Fejsbuku, kao i pet naloga na Instagramu.

„Fejsbuk“ je takođe istakao da su izbrisani nalozi „često distribuirali“ materijale Sputnjika i televizije RT.

Ima mrtvih i ranjenih! Policija ih uhapsila, odvela na pregled, a onda je usledila drama!

AUTOR: Alo/Kurir/V.M. DATUM I VREME: 30.10.2019. 13:42 - 30.10.2019. 14:17 Pucnjava u podne! Bolnica u Subotici, Foto: Youtube/Printscreen U subotičkoj bolnici danas oko 12 časova došlo do pucnjave. Kako se nezvanično saznaje, pre toga je došlo do sukoba na subotičkom buvljaku, a kako prenose lokalni mediji nakon verbalnog sukoba, usledio je fizički obračun u kojem je jedan 62-godišnji muškarac smrtno stradao, a više njih je povređeno.

Ruske vlasti su više puta kritikovale politiku „Fejsbuka“ prema Rusiji. Sredinom oktobra direktor te kompanije Mark Zakerberg optužio je Rusiju, Iran i Kinu za mešanje u američke izbore 2020. godine. „Fejsbuk“ je blokirao četiri mreže naloga, tri iz Irana i jednu iz Rusije, motivišući to kao borbu protiv stranog uticaja. Kompanija tvrdi da su ciljevi tih mreža bile Sjedinjene Američke Države, Severna Afrika i Latinska Amerika.

BONUS VIDEO: