Majk Pompeo
AP
Majk Pompeo

AP

Majk Pompeo, Foto: AP

Pompeo svoju turneju počinje u Italiji 1. oktobra. On će tamo razgovarati sa predsednikom Serđom Matarelom, premijerom Đuzepeom Kontijem i šefom diplomatije Luiđijem di Majom. Državni sekretar će posetiti region Abruci, odakle su njegovi preci.

Narednog dana, 2. oktobra, on će održati govor u Vatikanu, na simpozijumu koji organizuju zajedno SAD i jedan broj verskih organizacija. On će imati i privatnu audijenciju kod pape Franje.

PROČITAJ JOŠ:

Pompeo će zatim krenuti u Crnu Goru, gde će razgovarati sa predsednikom Milom Đukanovićem i premijerom Duškom Markovićem, kao i sa ministrom spoljnih poslova Srđanom Darmanovićem.

Iz Crne Gore će državni sekretar otići u Severnu Makedoniju, gde će razgovarati sa predsednikom Stevom Pendarovskim i premijerom Zoranom Zajevim. Nakon toga, on će otići u Atinu i razgovarati sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom, šefom diplomatije Nikosom Dendiasom i ministrom odbrane Nikolaosom Panajotopulosom.

Prema rečima visokog zvaničnika iz Stejt departmenta, čiji stenogram brifinga je objavio taj resor, Pompeo će tokom turneje pokušati da se suprotstavi ruskom uticaju u ovom regionu.

Srpski zvaničnik proteran sa Kosova! Sproveli ga sa sa pet policijskih vozila

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 27.09.2019. 16:02 Nasilnički akt u suprotnosti sa svim dogovorima o slobodi kretanja Najnovija vest, Foto: Alo.rs - Zamenika direktora Kancelarije za KiM Dušana Kozareva su na putu od Raniluga ka Novom Brdu zaustavili prištinski policajci i primorali ga da napusti KiM.

„Videli smo znake zlonamernog uticaja Rusije u tim državama“, rekao je visoko pozicionirani činovnik Stejt departmenta.

BONUS VIDEO: