Šri Lanka
Tanjug/AP
Šri Lanka

Tanjug/AP

Šri Lanka, Foto: Tanjug/AP

Nova eksplozija odjeknula je danas u Kolumbu, glavnom gradu Šri Lanke. Kako prenose mediji, do eksplozije je došlo dok su specijalci pokušavli da je detoniraju. Za sada nema informacija o mogućim žrtvama.

Pročitajte još:

Dan nakon masakra na Šri Lanki, kada je u seriji napada bombaša samoubica stradalo 290 osoba, a povređeno više od 500, lokalna policija vrši racije širom zemlje u potrazi za osumnjičenima za napad. Poslednje informacije ukazuju da je iza napada stoji lokalna islamistička grupa, koja je planirala i veći pokolj.

Mada nema podataka o podleglima u današnjoj eksploziji, 290 osoba već je poginulo, a 500 je povređeno u osam eskplozija koje su se dogodila na dan kada se obeležava Uskrs po Gregorijanskog kalendaru. Meta napada bile su tri crkve, tri lukuszna hotela u prestonici Kolombu i jedna manji hotela u pregrađu. Vlasti Šri Lanke objavile su da je za napade odgovorna je ekstemistička grupa NTJ (National Thowheed Jamath), a privedene su 23 osobe.

Eksplozija pored crkve

Prema poslednjim informacijama, eksplozija se navodno dogodila u blizini crkve, a ne u samoj crkvi. RT piše da je u vazduh odleteo kombi u blizini crkve dom su specijalci pokušavali da detoniraju bombu. Zvaničnici se nisu izjašnjavali o ovoj eksploziji.

Ranije, policija Šri Lanke objavila je da je jedan od bombaša samoubica koji se razneo u hotelu "Šangri-la" identifikovan kao Insan Silavan. On je, kako se navodi, vlasnik fabrike. Sumnja se da je bio u kontaktu sa bombašima iz Dematagoda, predgrađa Kolumba. Reč je o jednoj od poslednjih eksplozija koje su se dogodila nekoliko sati nakon prev serije od šest eksplozija.

Preporučujemo još:

Takođe, policija je pronašla 87 detonatora za bombe na glavnoj autobuskoj stanici u Kolumbu. Ova informacija dolazi nakon što je predsednik Šri Lanke Maitripala Sirisena proglasio vanredno stanje u celoj zemlji od ponoći, saopšteno je iz njegove kancelarije.