"MUTIRAO JE!" Norveški lekar izdao dramatično saopštenje, sa severa stiže nova vrsta korone!

Nova mutacija SARS-CoV-2 koronavirusa otkrivena je u Norveškoj, tvrdi glavni lekar opštine Trondhajm Tove Restad, dok Rospotrebnadzor navodi da u Rusiji nije identifikovan nijedan novi soj virusa.

Vatreno oko, korona, test
korona, test, Foto: Tanjug

Norveški tabloid Verdens Gang preneo je u ponedeljak da je nova mutacija korona virusa bez presedana u Norveškoj identifikovana u Trondhajmu na severu zemlje, prenosi TAS S.

Da li poštujete mere protiv koronavirusa?

Ukupan broj glasova: 138

 • Da: 78% (108)
 • Ne: 22% (30)

Rusija, međutim, nije identifikovala nijedan novi soj korona virusa koji bi se mogao fundamentalno razlikovati od onog koji cirkuliše u drugim zemljama, saopštio je nadzorni organ za zaštitu potrošača Rospotrebnadzor.

Hrvatska, korona
korona, Foto: EPA

Navodi se da Rusija sistematski proučava genetsku raznolikost verzija SARS-CoV-2 u opticaju, kao i da se više od 150 genoma dekodira mesečno.

"Dobijeni podaci se koriste za analizu relevantnosti sistema dijagnostičkih testova i pomoć u identifikovanju uvezenih slučajeva i proceni regionalnih karakteristika genetske raznolikosti SARS-CoV-2. Do danas u Rusiji nisu izdvojeni sojevi koji bi se mogli drastično razlikovati od poznatih u prometu u drugim zemljama", navodi se u saopštenju.

Povezane vesti

 • Korisnik: Sasa
  20/10/2020 - 23:35
  Pa mora da mutira da bi preživeo. Isto tako i h1n1 pa h1n2.... i tolika fama se nije digla kao za koronu. Sram vas bilo SATANISTI. Uništili ste svetsķu ekonomiju zatvaranjem granica i zatvaranjem radnih mesta. Puuuu bre
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi