BAJDEN POKREĆE RATOVE Nikada nećemo priznati rusku aneksiju Krima!

"SAD i dalje veruju u obećanje Ukrajine i podržavamo sve one koji rade na mirnoj, demokratskoj i prosperitetnoj budućnosti svoje zemlje", naveo je Bajden.

Džo Bajden gest
Džo Bajden gest, Foto: EPA/ ETIENNE LAURENT

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je danas da će Sjedinjene Američke Države i dalje podržavati Ukrajinu i smatrati Rusiju odgovornom za "agresiju na Krim", kao i da nikada neće priznati rusku aneksiju Krima, saopštila je danas Bela kuća.

"Pre tačno sedam godina, Rusija je prekršila međunarodno pravo, norme po kojima moderne države grade međusobne odnese. SAD i danas podržavaju Ukrajinu, kao i od početka ovog sukoba. Na ovu sumornu godišnjicu potvrđujemo jednostavnu istinu: Krim je Ukrajina", rekao je Bajden.

Kako je rekao, SAD će i dalje smatrati Rusiju odgovornom za "agresiju u Ukrajini" i nastaviti da cene revoluciju građana Ukrajine u kojoj su se, kao je rekao, suočili sa snajperskom vatrom na Majdanu.

"SAD i dalje veruju u obećanje Ukrajine i podržavamo sve one koji rade na mirnoj, demokratskoj i prosperitetnoj budućnosti svoje zemlje", naveo je Bajden.

Povezane vesti

 • Korisnik: beba
  26/02/2021 - 16:40
  Glupi Bajdene, Krim je Rusija kao sto je i Kosovo Srbija.I ti i samo,ti si prekrsio medjunarodno pravo
 • Korisnik: slavisa
  26/02/2021 - 16:05
  Rat,pa opet rat,ali na tudjoj teritoriji.To je americka demokratija.Da li u toj zemlji izroda i zbirutka propaliteta ima malo poštenog i civilizovanog sveta da se odupre idijotima.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi