fakultet, studenti, predavanje
Alo/ Rajko Ristić
fakultet, studenti, predavanje

Alo/ Rajko Ristić

fakultet, studenti, predavanje, ILUSTRACIJA Foto: Alo/ Rajko Ristić

Kada je studentkinja Gvinet koledža u Lorensvilu, u okolini Atlante, prošle nedelje pozvala profesorku biologije Ramati Sisosko Sise i rekla da će morati da donese bebu na predavanje, jer joj se bebisiterka razbolela, dobila je zeleno svetlo.

Međutim, beba je bila nemirna, tako da devojka, koja želi da ostane anonimna, nije mogla da hvata beleške. Zbog toga joj je profesorka predložila da bebu da njoj, što je ona i učinila, ali ni profesorka nije mogla da piše na tabli držeći dete u naručju.

Pročitajte još:

Zbog toga je rešila da improvizuje: uzela je mantil iz laboratorije i privezala bebu za leđa. Dete je brzo zaspalo i bilo je mirno do kraja predavanja, koje je trajalo tri sata.

Beba joj je pomogla da na praktičnim primerima objasni neke stvari, na primer, zašto dečačić spava tako mirno i zašto treba zagrejati bebino mleko.

Najmanje jedna osoba ubijena, devet povređeno!

AUTOR: RT; D.K. DATUM I VREME: 01.10.2019. 12:49 - 01.10.2019. 13:30 Uzbuna! Policija, Foto: Tanjug/AP Jedna osoba je ubijena, a najmanje devet je povređeno, u pucnjavi u jednom tržnom centru u gradu Kuopio u istočnoj Finskoj. Kako piše RT, napad se dogodio u mestu Kuopio u Finskoj.

Kada se predavanje završilo, studentkinja je profesorki poslala imejl u kome joj je zahvalila na pomoći, a ona joj je odgovorila da uvek može da računa na nju.

Mnogi njeni studenti kasnije postanu lekari ili medicinske sestre, a ona predavanja shvata kao zadatak da ih pripremi za život posle škole.

Peofesorka Gvinet koledža u Lorensvilu

Twitter Printscreen

Peofesorka Gvinet koledža u Lorensvilu, Foto: Twitter Printscreen

- Ljubav i saosećanje su sastavni deo filozofije na mojim predavanjima - kaže Sise.

Ona se nada da će te kvalitete probuditi kod studenata dajući praktičan primer, jer da biste postali dobar zdravstveni radnik potrebno je više od studiranja stručne literature.

BONUS VIDEO: Neverovatno parkiranje u centru Beograda!