Kosovo, hapšenje
Printskrin
Kosovo, hapšenje

Printskrin

Foto: Printskrin

Grejsijus Dejvid Vest (40) uhapšen je u septembru prošle godine nakon što je pronađeno nekoliko žrtava zadavljenih na smrt u Port Harkurtu, glavnom gradu države Rivers Stejt.

Pročitajte još:

Imali su belo platno omotano oko vrata i struka, što ukazuje na ritualne zločine, navodi policija. Ubistva su izazvala revolt i podstakla žene da izađu na ulice grada zahtevajući bolju policijsku zaštitu.

ANKETA: Glavni grad Nigerije je:

 

- Smatram vas, Grejsijus Dejvid Veste, krivim za ubistvo devet mladih žena i pokušaj ubistva još nekoliko njih u hotelima prošle godine i osuđujem vas na smrt vešanjem - rekao je sudija Adolfus Enebele.

Serijski ubica se pojavio na sudu zajedno sa ženom Nimi Tenksgad, koja je oslobođena zbog optužbi za "nedolično ponašanje sa lešem jedne od žrtava". Rivers Stejt ima jednu od najvećih stopa kriminala u Nigeriji i tamo cveta nekoliko nasilnih kultova.

Oko 2.000 ljudi trenutno je osuđeno na smrtnu kaznu u Nigeriji, ali samo sedam je pogubljeno u proteklih deset godina, navode grupe za zaštitu ljudskih prava.

Dejvida-Vesta policija je prošetala ulicama nakon njegovog hapšenja, a vlasti su na Tviteru objavile video na kojem se vidi kako priznaje ubistva. Međutim, mesec dana kasnije, povukao je svoju izjavu i na Sudu se izjasnio da nije kriv.

Preporučujemo: