JEVREJI POBESNELI! Nemci probali da naprave muzej kobasica, ali su zbog jednog detalja MOMENTALNO PREKINULI RADOVE!

Nemački grad Milhauzen traži alternativnu lokaciju za muzej kobasica, nakon što je prvobitni plan za njegovu izgradnju na mestu nekadačnjeg nacističkog koncentracionog logora za Jevreje izazvao ogorčenje javnosti.

Mesto gde se nekad nalazio logor Sobibor
Mesto gde se nekad nalazio logor, Foto: EPA/WOJCIECH PACEWICZ

Prijatelji Tiringijske kobasice, udruženja koje vodi muzej u čast ove regionalne delicije, objavilo je da na lokaciju nekadašnjeg logora na obodima Milhauzena planira preseljenje već postojećeg nemačkog Muzeja Bratvurst, prenosi Rojters.

Predsednik Jevrejske zajednice u Tiringiji, pokrajini u kojoj živi oko 800 Jevreja, Rajnhard Šram saopštio je da je "šokiran i iritiran" ovim planom koji pokazuje "potpuni nedostatak osetljivosti" i dodao da je jevrejska zajednica u pregovorima s gradskim zvaničnicima i da se nada da će se "naći rešenje koje poštuje žrtve".

Lokacija nekadašnjeg tranzitnog logora nalazi se na periferiji grada Milhauzena, nekih 80 kilometara severozapadno od zloglasnog nacističkog logora Buhenvald.

Gradonačelnik Milhauzena Johanes Bruns izjavio je danas da gradsko veće traži alternativnu lokaciju za muzej kobasica, prenosi agencija.

U istočnom nemačkom gradu Milhauzenu planirana je izgradnja muzeja kobasica, na mestu na kojem se nekada nalazio nacistički koncentracioni logor za jevrejske radnike.

Naime, na lokaciju nekadašnjeg logora na obodima Milhauzena planirano je preseljenje već postojećeg Muzeja kobasica (Bratvurst).

Oko 700 Jevrejki iz istočne Evrope bilo je u logoru u Milhauzenu tokom nacističkog perioda, a taj logor je bio deo mnogo većeg kompleksa koncentracionog logora Buhenvald, koji je američka vojska oslobodila 1945. godine.

Tiringijske kobasice, obično napravljene od svinjskog mesa začinjene kimom, mažuranom i belim lukom, među su najpoznatijim od 1.500 vrsta kobasica napravljenih u Nemačkoj, podseća Rojters.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi