Nemci probali da naprave muzej kobasica, ali su zbog jednog detalja MOMENTALNO PREKINULI RADOVE!
Nemački grad Milhauzen traži alternativnu lokaciju za muzej kobasica, nakon što je prvobitni plan za njegovu izgradnju na mestu nekadačnjeg nacističkog koncentracionog logora za Jevreje izazvao ogorčenje javnosti.
Prijatelji Tiringijske kobasice, udruženja koje vodi muzej u čast ove regionalne delicije, objavilo je da na lokaciju nekadašnjeg logora na obodima Milhauzena planira preseljenje već postojećeg nemačkog Muzeja Bratvurst, prenosi Rojters.
PROČITAJ JOŠ:
Predsednik Jevrejske zajednice u Tiringiji, pokrajini u kojoj živi oko 800 Jevreja, Rajnhard Šram saopštio je da je "šokiran i iritiran" ovim planom koji pokazuje "potpuni nedostatak osetljivosti" i dodao da je jevrejska zajednica u pregovorima s gradskim zvaničnicima i da se nada da će se "naći rešenje koje poštuje žrtve".
Nach der Kritik an den Plänen, das neue Bratwurstmuseum auf dem Gelände eines ehemaligen Außenlagers des KZ Buchenwald zu bauen, prüft die Stadt Mühlhausen Alternativen. https://t.co/fUKYxqanhi pic.twitter.com/asgIr5F0ZH
Lokacija nekadašnjeg tranzitnog logora nalazi se na periferiji grada Milhauzena, nekih 80 kilometara severozapadno od zloglasnog nacističkog logora Buhenvald.
Das #Bratwurstmuseum zieht von #Holzhausen nach #Mühlhausen https://t.co/S7eWWeeSZv pic.twitter.com/VWiKbhXZUX
Gradonačelnik Milhauzena Johanes Bruns izjavio je danas da gradsko veće traži alternativnu lokaciju za muzej kobasica, prenosi agencija.
PREPORUČUJEMO:
U istočnom nemačkom gradu Milhauzenu planirana je izgradnja muzeja kobasica, na mestu na kojem se nekada nalazio nacistički koncentracioni logor za jevrejske radnike.
Naime, na lokaciju nekadašnjeg logora na obodima Milhauzena planirano je preseljenje već postojećeg Muzeja kobasica (Bratvurst).
Oko 700 Jevrejki iz istočne Evrope bilo je u logoru u Milhauzenu tokom nacističkog perioda, a taj logor je bio deo mnogo većeg kompleksa koncentracionog logora Buhenvald, koji je američka vojska oslobodila 1945. godine.
Tiringijske kobasice, obično napravljene od svinjskog mesa začinjene kimom, mažuranom i belim lukom, među su najpoznatijim od 1.500 vrsta kobasica napravljenih u Nemačkoj, podseća Rojters.