Nemci odbrusili Amerikancima i najavili novi hladni rat: Za sve je "kriva" Rusija

Uvođenje novih američkih i evropskih sankcija protiv Rusije može izazvati napetost u odnosima između zemalja, koja se može uporediti sa vremenima hladnog rata, rekao je Sputnjiku poslanik berlinskog parlamenta Gunar Lindeman

bundestag
bundestag, Foto: Shutterstock

- Nove sankcije protiv Rusije nanose štetu našoj privredi i time štete Nemačkoj. Naravno, postoji rizik od novog hladnog rata. Upravo zbog toga treba da okončamo tu besmislenu politiku sankcija. Plašim se da će Evropska unija slediti primer sve većeg sankcionog pritiska na Rusiju. Dolaskom na vlast predsednika SAD Džozefa Bajdena saradnja Amerike i EU je postala tešnja - rekao je Lindeman.

On je istakao da Vašington pokušava da izvrši pritisak na EU s ciljem da spreči realizaciju projekta "Severni tok 2“, s obzirom na to da SAD nameću Evropskoj uniji svoj tečni prirodni gas.

Podsetimo, Evropska unija je prvi put uvela sankcije u okviru novog globalnog režima za kršenje ljudskih prava protiv četvorice ruskih državljana zbog hapšenja Alekseja Navaljnog. Kasnije su i Sjedinjene Američke Države uvele sankcije protiv sedam činovnika ruske vlade. SAD su na crnu listu unele i 14 institucija „zbog proizvodnje biološkog i hemijskog oružja“. Američke sankcije su usmerene protiv konkretnih osoba i organizacija, a uključivanje i izvozna i vizna ograničenja.

Povezane vesti

 • Korisnik: vuk
  05/03/2021 - 07:07
  Živim za dan kada amerika bude klečala pred Rusijom. Bog vidi, Bog čuje pa neka presudi.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi