Nemački ministar napao Putina: Ti si prevarant! Opasno je vakcinisati milione ruskom vakcinom!

Nemački ministar zdravlja upozorio je da nova ruska vakcina protiv koronavirusa nije pravilno testirana i može izazvati nepoverenje javnosti u buduće vakcinacije ako se ispostavi da nije bezbedna ili neefikasna.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Ilustracija

Ruski predsednik Vladimir Putin u utorak je rekao da je njegova vlada regulatorno odobrila prvu svetsku vakcinu protiv koronavirusa i da se nada da će uskoro početi masovna proizvodnja.

Međutim, vakcina nije završila svoje ispitivanje faze 3, koje se smatraju ključnim u dokazivanju sigurnosti i efikasnosti vakcine i koje se obično završavaju pre nego što se odobri regulatorno odobrenje.

"Može biti opasno početi vakcinisati milione, ako ne i milijarde ljudi prerano, jer bi to moglo poprilično ubiti prihvatanje vakcinacije ako pođe po zlu, tako da sam veoma skeptičan prema onome što se dešava u Rusiji", nemački ministar zdravlja Jens Span rekao je u sredu.

Vakcina
Vakcina, Foto: Tanjug / AP

"Bio bih zadovoljan ako bismo imali inicijalnu, dobru vakcinu, ali na osnovu svega što znamo - i to je osnovni problem, naime da nam Rusi ne govore mnogo - ovo nije dovoljno testirano", dodaje.

Spanove primedbe odjekuju do doktorka Entonija Faučija, vrhunskog američkog stručnjaka za zarazne bolesti, koji je u utorak rekao da "ozbiljno sumnja" da je Moskva razvila sigurnu i efikasnu vakcinu koja je bila spremna za upotrebu.

Povezane vesti

 • Korisnik: Dido
  13/08/2020 - 16:32
  Samo lud čovjek može očekivati da neko "na Zapadu" prihvati rusku vakcinu. U igri su bilijarde dolara i pozamašan broj "akcionara" ! Rusima slijede oštre sankcije zapadnih satanista. Volio bih da nisam u pravu !
 • Korisnik: Zokid
  13/08/2020 - 15:24
  Ma da mi je sad daju primio bih je bez razmisljanja evropska govna ne mogu da uzmu pare za vakcinu jer je nisu oni proizveli
 • Korisnik: Danijel
  13/08/2020 - 09:10
  Co sam da će od nje njemci postati rusi
 • Korisnik: Komandant 1001
  12/08/2020 - 18:14
  Vladimire Moćni, one države koje brundaju protiv tvoje vakcine, protiv korone, njima nikada prodati ili dati vakcinu...pa neka im ameri prodaju i daruju.
 • Korisnik: Nes
  12/08/2020 - 17:56
  Da je SAD prvi proizveo , ne bi ste bili tol'ko protiv iste.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi