Nemačka, Angela Merkel,
Tanjug
Nemačka, Angela Merkel,

Tanjug

Nemačka, Angela Merkel, , Foto: Tanjug

* Prema mesečnom indeksu koji meri stanje nemačke ekonomije, koji je objavio Institut za makroekonomsku politiku (IMK), postoji 60 odsto verovatnoće da bi nemačka privreda moglo uskoro pasti u recesiju

* Nemačka privreda je oslabila jer zbog trenutnih trgovinskih sukoba i Bregzita

* Postoje strahovi da bi se recesija u proizvodnji mogla proširiti i na druge sektore

Prema mesečnom indeksu koji meri stanje nemačke ekonomije, koji je objavio Institut za makroekonomsku politiku (IMK), postoji 60 odsto verovatnoće da bi nemačka privreda moglo uskoro pasti u recesiju. Tako je IMK izneo da je šansa za buduću recesiju porasla s predviđenih 43 odsto u u prethodnom mesecu na 59,4 odsto ovoga meseca, što je zapravo najviše očitanje recesijskog rizika od zimskih meseci 2012./2013. godine, pišeRojters, a prenosi Index.

Nemačka privreda je oslabila jer zbog trenutnih trgovinskih sukoba i Bregzita propada njen proizvodni sektor koji je uveliko zavistan.

Postoje strahovi da bi se recesija u proizvodnji mogla proširiti i na druge sektore, što bi ozbiljno naštetilo dosad snažnom nemačkom tržištu rada.

"Sve je manje nade da bi domaća potražnja mogla spasiti Nemačku od recesije", rekao je Sebastian Dullien iz IMK-a.

Ukoliko posedujete ovakvu kovanicu možete dobro zaraditi! Vredi više nego što mislite!

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 10.09.2019. 07:52 Mnogi će se obradovati! Kovanica, Foto: Printscreen Osobe koje ih sakupljaju dale bi di dosta novca za određene kovanice ili novčanice Ukoliko imate ovu kovanicu, onda ona može da vam donese novac. Postoje razni hobiji kojim se ljudi bave.

"Takvo stanje povećava pritisak na Evropsku centralnu banku za dalju reviziju monetarne politike", dodao je.

Indeks IMK, koji meri rizik od recesije tokom tromesečnog razdoblja, uzeo je u obzir nedavne loše rezultate nemačke privrede kao što su pad industrijske proizvodnje i pad narudžbina u industrijskom sektoru, kao i sve manji broj otvorenih radnih mesta.

Takođe je uzeo u obzir i društveno-uslovne opasnosti po nemačku ekonomiju poput Bregzita bez dogovora ili strožih pravila o emisiji CO2, odnosno o potrebi prelaska na električne automobile, što trenutno oslabljuje nemačku automobilsku industriju.

Pročitajte još:

Istraživački Kiel Institute for World Economy (IfW) jučer je saopštio kako u trećem tromesečju očekuje pad u Nemačkoj za 0,3 odsto, što bi tehnički već značilo ulazak u recesiju.

Inače, u Srbiji danas posluje oko 400 nemačkih kompanija koje zapošljavaju 45.000 radnika, a iako je Nemačka danas najmanje zadužena zemlja Evrope, s udelom javnog duga u BDP-u manjim od 50 odsto i sa viškom od 40 milijardi evra u državnoj blagajni, stručnjaci napominju da je zemlja zabeležila najveći industrijski pad još od prethodne recesije 2009. godine.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina