ULAZAK U GRČKU POD SAMO JEDNIM USLOVOM Nasumično će vas testirati, a ako imate koronu čeka vas izuzetno neprijatna situacija!

Ulazak u Grčku zavisi od aerodroma, a ne državljanstva

Grčka, more
Grčka, more, Foto: Shutterstock

Grčka je najavila da će od 15. juna ponovo otvoriti svoje aerodrome za letove iz određenog broja zemalja, a ministar turizma Hari Teoharis pojasnio je da ulazak u Grčku neće zavisiti od državljanstva putnika, već od toga da li je njihov polazni aerodrom u nekoj od tih zemalja.

Kako navodi agencija ANA, na spisku zemalja sveta iz kojih će letovi u Grčku biti dozvoljeni nalaze se, između ostalih, Srbija i veći broj država regiona jugoistočne Evrope, a sletanja, kojih dosad nije bilo zbog pandemije korona virusa, biće dozvoljena samo na međunarodne aerodrome u Atini i Solunu.

Teoharis je rekao da je spisak aerodroma sa kojih će biti mogući turistički letovi uvršten u listu koju objavljuje agencija Evropske unije za bezbednost u vazduhoplovnom saobraćaju.

Turisti koji dolaze sa tih aerodroma obavezni su da se testiraju na korona virus po sletanju u Grčku i da u za to određenom hotelu borave jedan dan, do dobijanja rezultata testiranja, rekao je ministar.

Ako je test negativan, posetioci će morati u sedmodnevni karantin, a onima čiji uzorak bude pozitivan, sledi dvonedeljni karantin tokom kojeg će njihovo zdravstveno stanje biti praćeno.

Testiranje putnika na aerodromima nadležni će vršiti nasumično, rekao je ministar.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi