Zlostavljanje, svađa, mučenje, batine, nasilje nad ženama
Shutterstock, ilustracija
Zlostavljanje, svađa, mučenje, batine, nasilje nad ženama

Shutterstock, ilustracija

Zlostavljanje, svađa, mučenje, batine, nasilje nad ženama, Foto: Shutterstock, ilustracija

Najpoznatiji narkobos Hoakin El Čapo Guzman seksualno je iskorišćavao trinaestogodišnje devojčice, sve pod izgovorom da su njegovi "vitamini", tvrde svedoci na suđenju vođi kartela Sinaloa.

PROČITAJ JOŠ:

Jedan svedok rekao je istražiteljima da je 2007. godine pomagao Guzmanu da "nabavi devojčice", stavljajući im u pića "prašak" pre nego što bi Guzman imao seks sa njima.

Prethodni dani na sudu protekli su u svedočenju o El Čapovim likvidacijama svojih rivala i surovom mučenju i načinu na kojima se svetio "izdajnicima", kao i o tome da je podmićivao najviši vrh meksičkih vlasti, pa i samog predsednika države.

Žoakin Guzman El Čapo

Profimedia

Žoakin Guzman El Čapo, Foto: Profimedia

Kako CNN piše, u sudskim dokumentima do kojih su mediji došli, svedoci detaljno opisuju kako je zloupotrebljavao maloletnice. Ovaj 61-godišnji meksički kralj droge često je spavao sa trinaestogodišnjakinjama u nesvesnom stanju. Jedan svedok rekao je istražiteljima da je 2007. godine pomagao Guzmanu da "nabavi devojčice", stavljajući im u pića "prašak" pre nego što bi Guzman imao seks sa njima.

PREPORUČUJEMO:

Isti taj svedok kaže i da je El Čapov saradnik poznat i kao "Komadre Maria" često slao El Čapu fotografije devojčica koje bi on posle "naručivao". Za oko 5.000 dolara, devojčicu po njegovom izboru doveli bi mu na jedan od njegovih rančeva u meksičkoj saveznoj državi Sinaloa.

Hoakin Gusman El Čapo

Profimedia

Hoakin Gusman El Čapo, Foto: Profimedia

El Čapo, naravno, negira sve te navode.

- Takve lažne tvrdnje opasne su po mog klijenta i nepouzdane da bi uopšte mogle da se koriste na sudu. Tužno je i da je taj materijal javno objavljen pre nego što je porota započela s raspravom - poručio je u saopštenju Eduardo Balazero, jedan od El Čapovih advokata.

Optužnica protiv El Čapa sadrži deset tačaka, među kojima su udruživanje u kontinuiranom zločinačom poduhvatu, zaveru za pranje novca od narkotika, međunarodno krijumčarenje kokaina, heroina, marihuane i ostalih droga, kao i krijumčarenje oružja. On se, naravno, izjasnio kao "nisam kriv".