Osuđeni otac
Printscreen

 

Osuđeni otac

Printscreen

Osuđeni otac, Foto: Printscreen

* Dečaku je dijagnostikovana spinalna mišićna atrofija kada je imao sedam meseci

* Porodici je trebalo skoro godinu dana da prikupi 248.000 dolara

* Otac je ubrzo nakon toga uspreo da potroši pare 

Maleni Joao Miguel Alves preminuo je 17. oktobra nakon dugotrajne bitke sa spinalnom mišićnom atrofijom. Njegov otac Mateus Henrike Leroja Alves (37) uhapšen je nekoliko meseci ranije, 22. jula, nedelju dana nakon što ga je prijavila supruga, piše Dejli mejl.

 

Pronađen je u luksuznom hotelu u kojem je boravio skoro dva meseca, nakon što je potrošio 150.000 dolara na dizajnersku odeću, satove, drogu, prostitutke i piće, pišu lokalni mediji.

Dečaku je dijagnostikovana spinalna mišićna atrofija (SMA) kada je imao sedam meseci. Mateus i njegova supruga Karine Rodrigez objavili su 2018. svoju tešku situaciju na društvenim mrežama kako bi prikupili novac za njegovo lečenje.

Svaka doza leka spinraza, koji se koristi za sprečavanje napredovanja bolesti, koštala je 90.500 dolara. Porodici je trebalo skoro godinu dana da prikupi 248.000 dolara. Prikupljen novac stavljao se na četiri računa, dva su glasila na Mateusa, a dva na njegovu suprugu Rodrigez.

 

Međutim, u maju je Mateus isplanirao kako da prevari suprugu sa kojom je 12 godina u braku, bolesnog sinčića i starijeg sina (10).

Nakon prikupljenih donacija rekao je porodici da odlazi u grad Belo Horizante kako bi prošao obuku za posao čuvara i samo dva puta ih je posetio.

Njegova supruga postala je sumnjičava kada je primetila kako s računa nestaju ogromne svote novca.

Rodrigez je 8. jula otišla u policiju kako bi podnela prijavu, a nedugo nakon toga njen suprug je uhapšen u hotelu. Tokom hapšenja rekao je policiji kako je on žrtva iznude.

Počela eshumacija! Posmrtni ostaci španskog diktatora idu na drugu lokaciju! (SNIMAK UŽIVO)

AUTOR: Alo.rs/Sputnjik/T.Đ DATUM I VREME: 24.10.2019. 09:51 - 24.10.2019. 09:58 Španske vlasti danas će ekshumirati i prebaciti posmrtne ostatke nekadašnjeg vojnog diktatora, generala Franciska Franka. Mauzolej, Foto: Printscreen Posmrtni ostaci će biti izvađeni iz velikog mauzoleja u kompleksu Doline palih van Madrida i helikopterom prebačeni u diskretni grob u blizini glavnog grada.

 

Joao Miguel trebao je do avgusta da primi prvu dozu spinraze nakon što je vlada pristala pokriti troškove prva tri lečenja. Neočekivano je preminuo u svome domu prošle nedelje.

BONUS VIDEO: Muamer Zukorlić odgovarao na provokativna pitanja naše novinarke.