Napad na rusku ambasadu u Kijevu
Printscreen: Twitter
Napad na rusku ambasadu u Kijevu

Printscreen: Twitter

Napad na rusku ambasadu u Kijevu, Foto: Printscreen: Twitter

Posle dešavanja na Krimu i napada ukrajinske armije na stambene četvrti samoproglašene Donjecke Narodne Republike, napadnuta je i ruska ambasada u ukrajinskoj prestonici Kijevu.

Kako "Alo!" saznaje iz dobro obaveštenih izvora, prekid diplomatskih odnosa između dve zemlje usledio je nakon što je Ukrajina u nedelju uveče proglasila ratno stanje.

Pročitajte još:

 

Takođe, kako nam je javljeno, u napadu na rusku ambasadu ugroženo je osoblje koje je u životnoj opasnosti, a veliki broj pripadnika policije je se okupio, kako bi žive izvukli ruske diplomate u osobe koje se nalaze u objektu.

 

Podsetimo, ve se zakuvalo na Krimu u Kerčkom moreuzu, kada su ukrajinski brodovi „Berdjansk“ „Nikopolj“ i „Jani Kapu“, koji su presekli granicu sa Rusijom, zadržani i protiv njih je upotrebljeno oružje.

Odmah nakon toga, ukrajinska vojska je pokrenula masovni napad na stambene četvrti samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

 

Prethodno je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila da su ukrajinski brodovi, koji su jutros ušli u teritorijalne vode Rusije, promenili kurs nazad ka Ukrajini.

Rusija je zbog aktivnosti ukrajinske mornarice podigla avione Su-25 koji su tokom dana patrolirali Kerčkim moreuzom.

Komentari (1)

firga

26.11.2018 11:35

ukrajinci izgubili razum. idu u samoubistvo.